Sk艂adniki:
- 1250ml mleka
- 4jajka
- 200g cukru
- 6czubatych 艂y偶ek m膮ki pszennej
- 6czubatych 艂y偶ek m膮ki ziemniaczanej
- Budy艅 waniliowy
- 130g mas艂a
- 艂y偶eczka cukru wanilinowego
- Lask膮 wanilii
- Dwie du偶e paczki krakers贸w (ok 200g)
- W garnku zagotuj 1l mleka z mas艂em oraz cukrami. Lask臋 wanilii rozkr贸j wzd艂u偶 i wyskrob ziarenka, po czym dodaj do mleka razem z lask膮.
- Pozosta艂膮 szklank臋 mleka zmiksuj z jajkami, m膮kami i budyniem.
- Gdy s艂odkie mleko z mas艂em b臋dzie si臋 ju偶 gotowa艂o, wyci膮gnij lask臋 wanilii i wlej mas臋 z budymiem oraz jajkami.
- Musisz dok艂adnie i energicznie miesza膰, aby budy艅 si臋 nie przypali艂 oraz nie powsta艂y grudki. Gotuj przez kilka minut.
- Du偶a blaszk臋 (ja u偶y艂am 25x30) wy艂贸偶 papierem do pieczenia i roz艂贸偶 艣ci艣le krakersy.
- Wylej gor膮cy budy艅 i przykryj drug膮 warstw膮 ciastek, po czyn zostaw do ostygni臋cia i w艂贸偶 do lod贸wki.
Przed podaniem mo偶na posypa膰 ciasto cukrem pudrem lub pola膰 roztopionym miodem 馃構馃構
Znam ten przepis i potwierdzam - ciasto jest pyszne! :)
OdpowiedzUsu艅wygl膮da smakowicie <3
OdpowiedzUsu艅M贸j blog
Uwielbiam tego typu desery :)
OdpowiedzUsu艅Wygl膮da smacznie:)
OdpowiedzUsu艅Will have to try this recipe out! Thanks for the share, keep up the posts.
OdpowiedzUsu艅Scarlett
Super napisane. Musze tu zagl膮da膰 cz臋艣ciej.
OdpowiedzUsu艅Wygl膮da pysznie ale nestety jest troszke roboty z takim ciastem. Ja jestem zwolenniczk膮 ciast szybkich, najlepiej bez u偶ycia miksera:) cz臋sto piek臋 muffinki wed艂ug przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-babeczki-czekoladowe/
OdpowiedzUsu艅jest to m贸j ulubiony przepis bo jest bardzo 艂atwy w przygotowaniu a babeczki s膮 bardzo czekoladowe. polecam!